VUC in Marbella

VUC in Marbella

Dag 4-5 In het Spaanse Marbella stonden voor VUC zaterdag een aantal leuke activiteiten op de...

VUC verlengt contract met Mark Moen

VUC verlengt contract met Mark Moen

Mark Moen is ook in het seizoen 2019/2020 werkzaam bij VUC. De club verlengde afgelopen...

VUC zoekt meiden van 12 tot 19

VUC zoekt meiden van 12 tot 19

Dit jaar startte VUC met meidenvoetbal. Inmiddels is MO15 vol enthousiasme en plezier op de...

Profielfoto in voetbalapps is ook de foto op je digitale spelerspas

Profielfoto in voetbalapps is ook de foto op je digitale spelerspas

Je foto in de Voetbal.nl app en/of de KNVB Wedstrijdzaken app is ook de foto op je digitale...

Sponsoring van de jeugd

Sponsoring van de jeugd

Iedereen heeft inmiddels dat mooie verlichte jeugdsponsorbord gezien bij de ingang naar veld 1....

 • VUC in Marbella

  VUC in Marbella

 • VUC verlengt contract met Mark Moen

  VUC verlengt contract met Mark Moen

 • VUC zoekt meiden van 12 tot 19

  VUC zoekt meiden van 12 tot 19

 • Profielfoto in voetbalapps is ook de foto op je digitale spelerspas

  Profielfoto in voetbalapps is ook de foto op je digitale spelerspas

 • Sponsoring van de jeugd

  Sponsoring van de jeugd

Home

VUC in Marbella

Dag 4-5

In het Spaanse Marbella stonden voor VUC zaterdag een aantal leuke activiteiten op de planning. In de morgen een strandtraining en in de middag een clinic en toernooitje padel bij club de Tenis Estepona.

Het was even bikkelen in de vroege morgen maar al snel waren de ‘pijntjes’ weg en waren de beentjes los om na de warming up en wat kracht vormen te kunnen starten met een footfolley toernooi op het strand.
De teams werden ingedeeld en er werd fanatiek gestreden om de wel bekende eer. Het team met de minste punten kon zich opmaken voor een frisse duik. Guy Muller, Rick Kreunen, Patrick Louwe en Jari Seffelaar moesten er aan geloven en lagen anderhalf uur later in de Middellandse Zee.
Met Dennis van der Poel , Jim Raaf, Danny de Jel en Nino Furfaro als de terechte winnaars werd er tegen het middaguur aangeschoven voor de lunch bij loungebar Hestia.

In het zonnetje werd de equipe pinquins ontvangen op Club de Teniz nabij Estepona voor een kennismaking met padel. Deze sport is een mix van squash en tennis en zeer populair in Spanje.
De uitleg en korte clinic die gegeven werd door local hero Alberto was duidelijk en al snel kon er in toernooi vorm gespeeld worden. Jong en oud vermaakte zich prima en leuke ralleys werden afgewisseld met de vele bloopers. Het koppel Guzelmansur/de Jel bleek in de finale te sterk voor het koppel Dijksman/Kevin van der Poel en zij werden getrakteerd op een luid applaus en een heus padel T-shirt.
Na het opfrissen en het bijkomen werd er gedineerd in het hotel en namen enkele deelnemers nog wat extra te eten in de plaatselijke sushi bar.
De diversen uitgaansgelegenheden spinde deze laatste zaterdag avond garen met de nodige drankjes genomen door de deelnemers van zowel VUC als de vele andere voetbal ploegen rondom Marbella.

Op zondagmorgen was er tijd om te ontbijten , bij te komen en uit te checken alvorens de reis naar Nederland weer kon worden ingezet.
Een geslaagde 8e editie van dit trainingskamp en dinsdag een vervolg van de voorbereiding op de tweede seizoenshelft met een oefenwedstrijd tegen Die Haghe.

Dag 3

Vrijdag 11 januari startte in het kader van het herstel.
Na de wedstrijd van donderdag schoof de groep aan voor een fris ontbijt en kon een ieder zich klaarmaken voor een veldtraining. Onder een lekker zonnetje werd de training afgewerkt en grepen de overige deelnemers de kans om gesprekjes te voeren of even bij te komen van de nodige activiteiten en de beperkte nachtrust.

Na de lunch kreeg de groep een paar uur rust en werd deze tijd gebruikt om te kaarten of een wandeling langs de diversen winkels te maken. Om 16u vertrok de groep richting Marbella Stadion voor de wedstrijd Feyenoord - Borussia Dortmund. Vooraf een leuk affiche en voor beiden BVO’s een goede testcase richting tweede seizoenshelft. Over de wedstrijd kunnen we kort en bondig zijn , deze stond nou niet echt bol van de hoogtepunten. Dortmund was een maatje te groot , Feyenoord was te matig in de opbouw en kon voorin geen potten breken. De vele voetbalclubs welke in de regio vertoefde probeerde er op de tribune nog wat leuks van te maken en de wedstrijd eindigde uiteindelijk met een 2-1 eindstand in het voordeel van de Duitsers.

Na afloop nog even napraten tijdens het diner in hotel El Fuerte en daarna aan de koffie met uitzicht op zee. Na wat spelletjes werden de eerste plannen gemaakt voor de verdere avond die nog komen ging. Morgen nog een verslag van dag 4 en 5 van deze trip waarna het gezelschap zondag weer zal afreizen naar Nederland.

Dag 2

Met het uitzicht op zee werd de donderdagmorgen gestart en kon de selectie even later aanschuiven voor het ontbijt.
De eerste activiteit van vandaag vond plaats in de gym van het hotel. De groep onderging een training met voornamelijk core stability oefeningen en wat lichte krachtvormen en na een klein uur even tijd om de eerste zon van vandaag te voelen en om alles klaar te maken voor de wedstrijd van deze middag.

Met lunch pakketten die klaar stonden konden de pinquins zich opmaken voor een korte reis per bus richting Estadio Municipal Francisco Munoz Perez.
In dit mooie stadion met nieuwe kunstgras mat kon er om 14.00 uur worden aangevangen voor een duel met eerste klasser NVC Naarden.

Ivm de warmte en een extra coachmoment werd er afgesproken 3x30 minuten te spelen. VUC startte goed en op het vooraf besproeide veld werd de bal rond gespeeld. Een aantal kansen werden er gecreëerd en Naarden speelde compact om van daaruit via een snelle counter gevaarlijk te worden.
Naarden kwam wat beter in de wedstrijd en liet zien over een aantal behendige spelers te beschikken. Wat tegen de verhouding in kwam de formatie uit Noord Holland na een vlugge uitval in de 19e minuut op 0-1
De wedstrijd was besproken als oefenwedstrijd maar het leek te gaan om een duel waar echt iets op het spel stond. Op het scherpst van de snede werden de duels gespeeld echter ging de rechtsback van Naarden na een half uur zwaar over schreef en kon vertrekken. Wel werd er afgestroken met elf tegen elf verder te gaan.
Vuc zette aan en kwam via Leijdekkers en Buwalda een drietal keren gevaarlijk voor de doelman van Naarden.
De gelijkmaker hing in de lucht echter was het Naarden dat de marge verdubbelde , na een vermeende overtreding van Jero Tellis werd de bal op de stip gelegd, 0-2
VUC bleef zoeken naar de voetballende oplossing en de aansluitingstreffer hing in de lucht. Na 56 minuten spelen viel de 1-2 ook na een slalom van Danny de Jel legde hij zelf de bal in de verre hoek.

Guy Muller zette na een onderschepping de Jel in de diepte weg en laatstgenoemde aarzelde niet en schoot de 2-2 binnen.
VUC wilde meer en leek fysiek wat meer reserves te hebben. Na de gelijkmaker bracht trainer Mark Moen een extra aanvaller in om voor de winst te spelen en hiernaast werd er een ‘briefje’ door de supportsschare cq. de achterban van de pinquins doorgegeven richting technische staf.
Nadat een doorgebroken speler van vuc werd neergehaald dacht VUC alsnog tegen 10 man te komen echter kon ook deze speler blijven staan. VUC besloot uiteindelijk zelf om het duel naar zich toe te trekken en de omzetting bleek zijn vruchten af te werken.
Na meerdere kansen voor de aanvallers van VUC was het wederom de Jel die een streepje achter zijn naam kon zetten en de 2-3 aantekende.

Na een foto momentje was er tijd om op te frissen , de zon op de zoeken en even wat te ontspannen. Na het diner de voetbalquiz door AD gigant Hans Klippus.
Het viertal Thomas Dijksman , Gino van der Kleij en de gebroeder Kevin en Dennis van der Poel viel in de prijzen en daarnaast kon Devin Roodenburg de bonusprijs in de wacht slepen. Na afloop werd het nog even onrustig in de plaatselijke cafés en dwaalde sommige deelnemers af richting puerto banus. Op dag 3 staat een veld training en de wedstrijd Feyenoord - Borussia Dortmund op het programma , wordt vervolgd.

Dag 1

Woensdag ochtend vroeg was het eindelijk zo ver. Een groep zo’n 35 deelnemers verzamelde wat later in de morgen dan de voorgaande jaren bij VUC en zo kon de selectie te samen met een aantal bestuursleden , sponsoren en andere VUC-cers in hart en nieren per touringcar op weg richting Schiphol. Wat later in de ochtend was iedereen in gechecked, kon de equipe pinguïns de lucht in en werd de bestemming Malaga iets na het middaguur bereikt.

Bij aankomst werd de groep opgewacht door de collega's van Hestia o.l.v Jos Langeland te samen met een 5-tal ras Vuccers welke niet konden wachten terug te keren naar de winterbestemming en dus al een paar dagen eerder zijn vertrokken.

Voor een groot gedeelte van de deelnemers is het inmiddels alweer het 8e jaar dat zij Marbella aan doen en elk jaar voelt het weer als thuiskomen. De ontvangst in het hotel was weer goed , diversen gedeelten zijn verfraaid en de kamers werden weer prima verdeeld. Hierna kon de groep even genieten van de heerlijke zon en het mooie uitzicht voordat kon worden aangeschoven voor de aftrap en het doornemen van de afspraken van Marbella 2019.
I.v.m. een iets latere vlucht was er dit jaar geen speling voor een middag training. In de late namiddag was er tijd voor een lekkere wandeling over de boulevard. Huis videograaf en drone specialist Rick van Rijswijk zorgde voor mooie beelden langs de kust (zie bijlage) en inmiddels had iedereen trek en werd er aangeschoven voor het diner.

In de avond tijd voor mooie verhalen , pokeren , spelletjes en andere bezigheden en na enkele drankjes was het voor de meeste deelnemers tijd om zich gaan op te gaan maken voor wat nachtrust.
Morgen op dag 2 een vol programma met naast een aantal krachtvormen in de morgen ook een wedstrijd in de middag en de HUP VUC quiz van quizmaster Hans Klippus in de avond. To be continued !

 

 

 

 

Uitslagen 1e klasse B

Stand 1e klasse B

Volgende wedstrijd

VUC op Twitter (#hsvvuc)

casino-bonus.pw