Voorstel voor nieuw vrijwilligersplan

De laatste jaren is het werven van vrijwilligers een van de moeilijkste taken van onze vereniging. Iedereen heeft het druk en een paar uurtjes vrijmaken voor vrijwilligers werk bij de sportvereniging komt op het laatste plan.

Op dit moment staat het water aan de lippen bij onze vereniging. De getrouwe vrijwilligers die al hun vrije tijd aan de club geven worden ouder en jonge aanvulling is er niet.
 
Hieronder volgt een plan om het probleem van de vrijwilligers een klein beetje op te lossen. Wij begrijpen dat plan bij vele leden niet in goede aarde valt, maar zoals gezegd, het water staat aan de lippen.

Uniformiteit VUC tenue

Als bestuur van VUC worden wij af en toe nog steeds geconfronteerd met goedbedoelde initiatieven van ouders, leden en andere goedwillende personen of bedrijven die een team willen voorzien van nieuwe kleding en/of tassen.
Als vereniging hebben wij een uitstekende sponsorovereenkomst met kledingleverancier Beltona waarbij VUC zich heeft verplicht alle elftallen (jeugd en senioren)te laten spelen en trainen in kleding van Beltona. Dit geldt ook voor de zogenaamde  presentatiepakken omdat die eveneens in de collectie van Beltona te krijgen zijn. Het is dan ook niet toegestaan namens VUC in andere kleding dan Beltona te spelen en of te trainen. Als bestuur zullen we in voorkomende gevallen het betrokken elftal/trainer/leider daarop aanspreken.
 
Bij shirtsponsoring hoort ook een prijskaartje. Het tarief is vastgesteld op € 500,-- voor seniorenteams (niet selectie) en € 200,-- voor jeugdteams.
 
Hiermee beogen wij een uniform beleid op het gebied van kleding en sponsoring waar uiteindelijk de hele club baat bij heeft.
 
Het bestuur.

Tegen geweld, voor sportiviteit

De KNVB heeft een grote verantwoordelijkheid sportiviteit en respect op en rond de velden te bevorderen. Al langere tijd werken wij aan programma’s en activiteiten met dit doel. Door de tragische gebeurtenis van december 2012 werd één ding glashelder: er moet meer gebeuren. 
Bij sv RKDEO in Nootdorp, is het actieplan Tegen geweld, voor sportiviteit gepresenteerd. Een voetbalbreed plan ter bevordering van respect op en rond de voetbalvelden. Het plan beschrijft een set aan nieuwe maatregelen, evenals de intensivering van een aantal bestaande activiteiten. Het doel is duidelijk: tegengaan van geweld en het bevorderen van sportiviteit. U kunt het actieplan hier downloaden. 
 
Het actieplan is mede tot stand gekomen dankzij de vele reacties van leden, de goede voorbeelden van verenigingen en het meedenken van diverse belangenorganisaties. Het merendeel van de in dit plan beschreven acties maakt onderdeel uit van het landelijke programma Naar een veiliger sportklimaat van het ministerie van VWS. 
 
U kunt de begeleidende brief van Michael van Praag, Anton Binnenmars en Bert van Oostveen hier downloaden. 
 
Met vriendelijke groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND
DISTRICT WEST II 
 

Nieuwbouw kleedkamers begonnen - Update met filmpje

Maandag 25 mei is er met de sloop van de oude kleedkamers het startsein gegeven voor de nieuwbouw van de kleedkamers. Via foto updates houden wij u op de hoogte van de voortgang. Als alles volgens planning verloopt zijn de kleedkamers 14 augustus klaar.

Lees meer: Nieuwbouw kleedkamers begonnen - Update met...

De KNVB beantwoordt al jouw voetbalvragen

Soms zoek je naar antwoorden op vragen over jouw voetbalelftal of jouw competitie. Denk daarbij aan "Kan mijn team een baaldag krijgen?" of "Worden gele kaarten van bekerwedstrijden ook meegeteld voor competitiewedstrijden?". Je kunt nu het antwoord vinden op knvb.nl/faq. Hier staat uitgebreide informatie over competitiezaken, strafzaken, trainerscursussen, enzovoort.  Mocht je geen antwoord vinden, dan kun je altijd even bellen met de afdeling Publieksvoorlichting via 0900-8075

Mededeling

Personen die geen lid zijn van HSV VUC mogen zonder toestemming van het bestuur geen gebruik meer maken van de trainingsfaciliteiten op ons complex.
Als men wilt trainen of een partijtje voetballen dient men training- en/of niet spelend lid te worden van de HSV VUC.
Deze maatregel is van kracht op de tijden dat HSV VUC de velden van de Gemeente Den Haag heeft gehuurd.
 
Bestuur HSV VUC

Senioren mannen res.voetbal categorie A, vrouwen 3e klasse categorie A.

In het reservevoetbal categorie A mannen senioren (reserve hoofdklasse t/m reserve 3e klasse)
en categorie A vrouwen 3e klasse mogen per wedstrijd 5 wisselspelers worden ingezet. 
Let wel: een speler die eenmaal is gewisseld mag niet meer deelnemen aan de wedstrijd.
 

Benoeming functies VUC

Het bestuur van VUC heeft 2 vrijwilligers weten vast te leggen voor de volgende functies:
 
Piet Delver wordt verantwoordelijk voor alle sportmaterialen,
Peter Looijestein wordt verantwoordelijk voor de kledinglijn binnen VUC
 
Wij wensen de heren veel succes in hun nieuwe rol.
 
Bestuur VUC 
 

Bestuursmededeling

Zonder een akkoord van het bestuur is het is niet toegestaan meegenomen drank en/of elders gekochte etenswaren op het terras en in het VUC paviljoen te nuttigen. In het clubgebouw is voldoende te krijgen. Ook de leden achter de bar en in de keuken staan er niet voor niets.

En zoals u ongetwijfeld zult weten zijn o.a. de bar-inkomsten voor een sportvereniging van groot belang.

Bestuur HSV VUC

Wedstrijdtenue wassen op VUC

Het is vanaf nu mogelijk het complete wedstrijdtenue op VUC te laten wassen. Het gaat alleen om het tenue dus niet om trainingspakken. De kosten bedragen slechts 15 euro per wasbeurt.Trek dat bijvoorbeeld uit de pot voor drankjes en hapjes, daar merk je niks van en iedereen is blij! Interesse? Neem dan contact op met Peter Looijestein (06 349 79 656) of Emmy van Drunick (06 137 49 531) voor concrete afspraken.
 

Straffen nieuw seizoen

Geachte Dames en Heren,
Hierbij vind u als bijlage een brief van de KNVB betreffende de straffen voor dit nieuwe seizoen. Wilt u zo vriendelijk zijn
om dit aan al u spelers/speelsters bekend te maken zodat de heethoofden onder ons zich een beetje kunnen inhouden.
Voor info Klik hier!

Het Bestuur

Controle spelerspassen

De controle op het juist gebruik van de spelerspas is voor verbetering vatbaar. De KNVB heeft daarom besloten om met ingang van het nieuwe seizoen (bij de A-categorie) een verplichte visuele controle van de spelerspassen uit te laten voeren. Dit moet direct voorafgaand aan de wedstrijd door de scheidsrechter en beide aanvoerders gebeuren. De beide aanvoerders tekenen ook het wedstrijdformulier. Daarmee zijn ze mede verantwoordelijk voor de visuele controle, maar ook voor hetgeen zich tijdens de wedstrijd afspeelt.
 

Bardienst

Beste VUC'ers,

Nog steeds blijkt er onduidelijkheid omtrent de bardiensten die de teams draaien. Hieronder de afspraken en regels over deze diensten:
  • Bardiensten op zaterdagen van 14.45-18.00 uur
  • Bardiensten op zondagen van 14.45-18.00 uur
  • Verdeling 2 spelers, waarvan indien nodig 1  in de keuken
  • Medewerkers mogen per 1 uur een consumptie nemen op rekening van VUC. Noteer dit op de lijst op de bar tussen kassa en koffiezetapparaat.
 
Wellicht overbodig maar toch voor de duidelijkheid. Alles moet contant afgerekend worden. Ook de consumpties die aan bekenden verkocht worden. Soms wordt dit nog wel eens vergeten. Bij kassaverschil moeten we de barcamera’s bestuderen waar het fout is gegaan en dat kost onnodig veel tijd!
 
Dank en groet
VUC Barexploitatie