Tom Beugelsdijk start VUC-plaatjesactie

ADO-speler Tom Beugelsdijk heeft het startsein gegeven voor de VUC-plaatjesactie bij Hoogvliet. Hij mocht woensdagmiddag één minuut gratis winkelen in het filiaal in de Theresiastraat. Daarbij kreeg de verdediger hulp van twee jeugdspelers van VUC en twee van HVV, dat in dezelfde tijd ook een plaatjesactie heeft. De artikelen in zijn overvolle winkelkarretje, met een totaalwaarde van 355,08 euro, schonk Beugelsdijk aan een goed doel, de Stichting Hoogvliegers. De profvoetballer scande achter de kassa in de supermarkt zelf een deel van de boodschappen in.
De actie duurt zes weken. Bij elke besteding van 10 euro krijgt een klant een zakje met zes plaatjes. Vergeet bij de kassa niet om de plaatjes te vragen, en dan om die van VUC en niet van HVV. Aan het einde van de actie is er een grote ruilmiddag. Teams van VUC die nog niet hun gratis verzamelalbums voor iedere speler hebben, krijgen die zo snel mogelijk overhandigd.

Laakkwartier - VUC 1-4

Deze zondag in maart begon met een snijdende wind maar naarmate de middag vorderde werd het door een zonnetje en vijf doelpunten voor de opgekomen toeschouwers toch nog aangenaam.

Laakkwartier boekt na een opmars de laatste tijd wisselvallige resultaten. De rood zwarten uit Laak ontvangen vandaag VUC wat al sedert november 2017 ongeslagen is en dus het nodige vertrouwen bezit.

Het was VUC wat direct de aanval zocht en Laakkwartier wat achteruit moest. Na drie minuten een tweede kans voor VUC en direct een doelpunt. Danny Achterberg legde de vrije trap voor het doel en verdediger Devin Roodenburg kopte de bal hard en hoog binnen, 0-1 en een lekker begin voor de pinquins.
VUC wilde door , liet de bal rondgaan maar was een aantal keren slordig voor het doel.
Laakkwartier pakte na ruim een kwartier spelen even de regie over echter duurde dit niet al te lang en konden de creatieve aanvallers geen potten breken bij de verdediging van VUC.
Na ruim een half uur spelen kwam VUC weer goed door , de aanval leek afgeslagen maar bij het uitverdedigen van Laakkwartier werd er direct druk gezet. De bal werd onderschept , opzij gelegd richting Jergo Leijdekkers en de spits van VUC kapte en schoot bekwaam de 0-2 binnen.
Laakkwartier kroop wat meer uit de schulp en ging wat hoger spelen. De rappe rechtsbuiten kwam twee keer goed door op rechts echter kom hij niemand bereiken voor het doel.
Vijf minuten voor rust gooide VUC de wedstrijd in het slot zo leek het. Vanuit een voorzet was het opnieuw Roodenburg die inkopte , zijn bal werd echter gepareerd door de keeper maar het was verdediger Jero Tellis die er als de kippen bij was toen de bal voor het doel stil kwam te liggen en de 0-3 kon aantekenen.

Na de rust een zelfde spelbeeld met zeker geen hoogstaand voetbal , een Laakkwartier wat nog een poging deed om er een wedstrijd van te maken maar met een VUC wat niet echt in de problemen kwam.
Tien minuten na rust was het de creatieve Laari die Laakkwartier toch het gevoel gaf dat er mogelijk meer te halen viel deze middag. VUC verdedigde slap en Laari schoot vanaf een meter of 11 hoog in , 1-3 .

Laakkwartier hoopte ondanks het overwicht van VUC op meer maar kwam twee minuten na de 1-3 van een koude kermis thuis. Verstraten plukte de bal en zette direct Youri Buwalda aan het werk. Buwalda ging alleen door op de keeper maar was niet zelfzuchtig en legde de bal af op de meegelopen leijdekkers. Voor goaltjesdief Leijdekkers was dit buitenkansje eenvoudig en hij tikte de 1-4 binnen.
Met nog een klein half uur spelen probeerde beiden ploegen er nog wat te maken. Laakkwartier wilde nog een poging wagen dichterbij te komen en VUC had meerdere keren de kans om de score verder op te voeren. Bedien ploegen slaagde echter niet in deze laatste missie en zodoende kon VUC tevreden naar de warme kleedkamer.

Na afloop kregen de spelers en begeleiding van VUC het wat warmer nog na het horen van het punt verlies van zowel medekoploper DSOV als de nummer 3 RKDEO waardoor VUC alleen bovenaan staat in de tweede klasss C.
Na het stuivertje wisselen aan de kop volgt direct aanstaande zondag aleen echte kraker op het programma als de nummer 2 DSOV op bezoek komt aan ‘t kleine Loo.

 

VUC bereikt laatste 8 van knvb districtsbeker

Na eerder diversen eerste en tweede klasse clubs verslagen te hebben mocht het Haagse VUC vandaag aantreden in Rotterdam tegen de plaatselijke VOC.
Beiden ploegen schopten het tot de laatste 16 ploegen en doen het in de competitie ook goed echter komen de gastheren een klasse hoger uit in de 1e klasse zondag.

VOC startte met balbezit maar al snel wist VUC 2 goede kansen te creëren. Beiden keren kwamen de aanvallers van VUC een teenlengte te kort. VUC aan de aftrap zonder een 4-tal basis spelers maar de invallers laten in zowel competitie als beker wedstrijden graag te laten zien voortaan in de basis te willen starten.
Voc probeerde veelal de grote spits te bereiken echter werden deze ballen bekwaam onschadelijk gemaakt door de verdediging van VUC. In het verloop van de eerste helft een enkele kans voor de thuisploeg maar de kopbal van de nummer 10 werd afgevlagd voor buitenspel door het neutrale arbitrale trio onder leiding van de goed leidende scheidsrechter Bas Persoon.

Na de thee een VUC met veel vertrouwen terug op het veld en er werd direct druk gezet op de thuisploeg.
Al na twee minuten leidde dat tot een onderschepping. Richard Versteden zette met een steekbal direct Dominique Aries diep , Aries klopte z’n directe tegenstander op snelheid en schoof de bal beheerst onder de keeper van VOC door, 0-1 vlak na rust.

Voc drong hierna wat aan maar was slordig met de paar uitbraken die ze hadden. Ook de laatste linie in samenwerking met doelman Verstraten liet zien bij de twee betere kansen niet voor niks zo weinig gepasseerd te worden.
Na ruim een uur spelen was het VUC wat in de omschakeling een prima aanval wist op te zetten. Dennis van der Poel kwam op snelheid door op links en stuurde Danny de Jel diep de hoek in. De Jel zette strak voor en de ingekomen Aries tikte bij de eerste paal fraai de 0-2 binnen.

De wedstrijd leek gespeeld en beiden ploegen kregen het eerst volgende kwartier geen echte kansen meer. In de 80e minuut werd een corner van VUC weggewerkt door VOC. Vanaf de middellijn wist de nummer 6 van de thuisploeg de bal direct en vol te raken en de bal belandde prachtig in het doel van VUC , 1-2 en de spanning leek terug. VUC moest aanzetten en een paar keer leek VOC gevaarlijk te worden echter rond het zestienmetergebied stond de verdediging als een huis. Good old Danny Kettenis mocht ivm de volle blessure lijst nog even invallen en zette direct Danny Achterberg aan het werk. De steekbal van Achterberg belandde via de kluts van Aries en deze bleef alleen op de keeper koelbloedig en schoof de bal in de verre hoek. De derde treffer en een zuivere hattrick voor de snelle rechtsbuiten. Met deze 1-3 vijf minuten voor tijd was direct ook de wedstrijd gespeeld.

VUC bij de laatste 8 van het knvb district beker toernooi en wederom een overwinning voor de mannen van trainer Mark Moen.

Zondag alle focus op de competitie waar het altijd sterke en gretige Laakkwartier de pinquins zal ontvangen.

VUC sluit weer nieuwe sponsorovereenkomst.

Na de overwinning op GDA gisteren was er nog meer positief nieuws te melden.
Het bedrijf Color Works heeft zich voor 3 jaar verbonden aan VUC als partner.
Color Works is een grafisch bedrijf gevestigd aan de Binckhorst in Den Haag.
Directeur Fred van Hoorn heeft samen met zijn mensen in 20 jaar een bloeiend bedrijf uit de grond gestampt dat o.a. voor 80 strandpaviljoens het drukwerk verzorgt.
Color Works heeft op het VUC terrein in 2017 al de nieuwe boarding verzorgd en de nieuwe dug outs op veld 1 voorzien van de de nieuwe stickers.

Op de foto: directeur Fred van Hoorn en de voorzitter van de sponsorcommissie John Tiemens.

Plaatjesactie op 21 maart van start

De plaatjesactie bij Hoogvliet gaat op 21 maart van start!
Dan krijgt iedere klant bij elke besteding van 10 euro een zakje met voetbalplaatjes.
Vroeger zaten daar dan foto's van spelers uit de eredivisie in, nu zijn het de voetballers en scheidsrechters van ons eigen VUC.

Hoe bijzonder is dat!

Bij twee filialen van Hoogvliet krijg je aan de kassa VUC-plaatjes, in de Theresiastraat en Het Kleine Loo (winkelcentrum Makado).
Let op, in de Theresiastraat zijn er ook zakjes van een andere club, HVV verkrijgbaar. Vraag dus om de plaatjes van VUC.
De spaaractie loopt tot 1 mei. Daarna zal er door Hoogvliet nog een ruilmiddag worden georganiseerd voor leden die hun album nog niet vol hebben.
Iedere VUC'er die voor de actie is gefotografeerd, krijgt gratis het verzamelalbum met zijn of haar eigen naam erop.
De albums zullen medio maart via de trainers, leiders en aanvoerders worden uitgedeeld.

 

Bespeling van de velden onder winterse omstandigheden

Voor de eerste keer in deze winter lijkt het de komende week écht koud te worden. Tijd derhalve om de voorwaarden en richtlijnen die de gemeente hanteert voor het bespelen van de kunst- en natuurgrasvelden onder winterse omstandigheden onder ieders aandacht te brengen. Lees hier waaraan wij ons (strikt!) hebben te houden.

Voor het bespelen van de kunstgrasvelden gelden de volgende regels:

1       Berijpte velden (wit aangevroren velden):

Wanneer de velden berijpt zijn (veelal in de ochtend) dan is bespeling van het veld toegestaan.

2       Besneeuwde velden:

Wanneer de velden zijn ondergesneeuwd is bespeling van het veld verboden. Deze bespeling heeft tot gevolg dat de sneeuwlaag vast getrapt wordt en er een ijslaag ontstaat. Deze ijslaag werkt zeer vertragend op de dooi en het weer in gebruik nemen van het veld na de vorstperiode. Het is niet toegestaan de sneeuw naar de zijkanten van het veld te schuiven. Hierdoor zal er namelijk infill verplaatst worden wat moeilijk  terug te brengen is. Ook bestaat de kans dat de volledige mat gaat verschuiven met als gevolg dat de lijnen gaan slingeren.

3       Bevroren velden:

De kunstgrasvelden kunnen tot een temperatuur van -10 graden gebruikt worden. Bij betreding van de velden bij temperaturen lager dan – 10 graden is de kans op schade aan de kunstgrasvezel groot. Het is daarom verboden de velden onder dergelijke omstandigheden te gebruiken. Tijdens  vorst is de infill van de velden wel hard.

4       Beijzelde velden:

Wanneer de velden bedekt zijn met ijzel dan is bespeling van het veld verboden. Bespeling van beijzelde kunstgrasvelden leidt namelijk tot directe breuk van de kunstgrasvezel wat leidt tot afkeuring van het kunstgrasveld.

5       Opdooi velden:

Wanneer de dooi intreedt, is betreden van het veld verboden. Doordat het vocht in de bovenlaag niet weg kan zakken door een vorstlaag. Hierdoor zal de invulling van de mat en/of de onderliggende sporttechnischelaag volledig verzadigd raken met water. Deze laag is dan instabiel en zeer gevoelig voor betreding. Betreding kan leiden tot oneffenheden in de sporttechnischelaag in het veld en resulteren in blijvende schade aan de vlakheid van de mat. In opdooi situaties geldt een bespelingverbod totdat de vorst volledig uit de bodem verdwenen is en het veld wordt vrijgegeven door de Afd. Onderhoud Sportparken van de Gemeente Den Haag.

 Voor het bespelen van natuurgrasvelden gelden de volgende regels:

 1. Berijpte velden (wit aangevroren velden):

Wanneer de velden berijpt zijn (veelal in de ochtend) dan is bespeling van het veld verboden (bespeling leidt direct tot grassterfte).

 1. Besneeuwde velden:

Wanneer de velden zijn ondergesneeuwd is bespeling van het veld verboden. Bespeling heeft  tot gevolg dat de sneeuwlaag vast getrapt wordt en er een ijslaag ontstaat. Deze ijslaag werkt zeer vertragend op de dooi en het weer in gebruik nemen van het veld na afloop van de vorstperiode.

 1. Bevroren velden:

Wanneer de velden bevroren zijn dan is bespeling van het veld verboden.

Door bespeling van bevroren velden treed er  grassterfte op met als gevolg het verdwijnen van de grasmat. Dit kan later in het seizoen leiden tot meer afkeuringen.

 1. Beijzelde velden:

Wanneer de velden bedekt zijn met ijzel dan is bespeling van het veld verboden. Betreding leidt namelijk direct tot grassterfte.

 1. Opdooi velden:

Wanneer de dooi intreedt, is betreden van het veld verboden. Doordat het vocht in de bovenlaag niet weg kan zakken door de vorstlaag. Hierdoor wordt de grasmat instabiel en kan er bij betreding grote schade worden toegebracht. Dit bespelingsverbod geldt totdat de vorst volledig uit de bodem verdwenen is en het veld vrijgegeven wordt door de Afd. Onderhoud Sportparken van de Gemeente Den Haag.

VUC MEIDEN ZOEKEN JOU!

Ben jij een sportieve meid tussen de 10-13 jaar (iets jonger of ouder is geen probleem). Meld je dan nu aan bij VUC MEIDENVOETBAL of kom langs voor een vrijblijvende proeftraining.

Bij definitieve inschrijving, speel je de rest van dit seizoen gratis mee en ontvang je een compleet wedstrijdtenue ter waarde van 65 euro.

Op woensdag 28 februari organiseren we de VUC-Meidendag. In de ochtend geeft PSV spits Laura Dekker een freestyle clinic en leert jou leuke trucjes met de bal, daarna gaan we gezellig lunchen en in de middag komen een aantal dames van ADO Den Haag een voetbal clinic geven. Zeker weten dat jij aan het einde van de dag nog beter kunt voetballen en de oefenstof kunt gebruiken in oefenwedstrijden waarmee we in maart starten.

Al je vriendinnen zijn natuurlijk ook van harte welkom. Want de VUC Meiden staan voor plezier, sportiviteit en gezelligheid!

Aanmelden of informatie via vuc@vuc.nl.

Vacature Jeugdsecretaris m/v

De jeugdcommissie heeft momenteel een vacature voor jeugdsecretaris. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste man of vrouw die de commissie in haar werk wil ondersteunen.

De jeugdcommissie stuurt de gehele jeugdafdeling aan. Jij maakt hier deel van uit en je bepaalt met de andere commissieleden en het bestuur de koers. Wat verwachten wij van jou:

 • Je stelt de agenda samen en maakt verslag van de vergaderingen van de jeugdcommissie.
 • Je houdt de besluiten- en actiepuntenlijst bij en in de tussentijd naar de volgende vergadering informeer je bij betrokkenen naar de stand van zaken.
 • Je verzorgt de correspondentie met leden van andere verenigingen en houd een kopie achter voor de secretaris van het Hoofdbestuur.
 • Je draait op zaterdag periodiek mee in het schema van commissielid van dienst. Op dat moment ben je aanspreekpunt voor spelers, ouders en vrijwilligers die de wedstrijdtafel bezetten.

Is bovengenoemde taakomschrijving je op het lijf geschreven en heb je affiniteit met voetbal stuur dan een mail naar vuc@vuc.nl.

JM Snacks nieuwe sponsor VUC

Aan de boulevard van Scheveningen, ter hoogte van het havenhoofd, heeft Marcel Vos al sinds jaar en dag een prachtig snackrestaurant onder de naam JM Snacks waar je het hele jaar onder andere een heerlijk gebakken visje kunt eten. We hebben Marcel in januari tijdens de wintersport leren kennen en het leek hem leuk VUC op één of andere manier te steunen. Na één gesprek waren we rond en uiteindelijk hebben we afgelopen zondag  het contract kunnen ondertekenen. We zijn blij met JM Snacks de komende 3 jaar als sponsor.

VUC weer een sponsor rijker

VUC is er weer in geslaagd een sponsor aan zich te binden. De jonge ondernemer Kevin Vereecken, uitbater van de bezorgrestaurants De Beren en KipKip in Voorburg, heeft zich voor een periode van 3 jaar als sponsor aan VUC verbonden. Op de foto heffen John Tiemens namens de Stichting Business Promotion VUC en Kevin het glas nadat zij het contract hebben ondertekend.

Voor leden van VUC geldt: gebruik bij een bestelling via www.beren.nl de kortingscode “VUC” en je krijgt dan gratis een stokbroodje met kruidenboter.

Profielfoto in voetbalapps is ook de foto op je digitale spelerspas

Je foto in de Voetbal.nl app en/of de KNVB Wedstrijdzaken app is ook de foto op je digitale spelerspas! Vakantiekiekjes, foto’s van jou met een zonnebril of helm op voldoen dus meestal niet. De foto in de app hoeft niet een officiële pasfoto te zijn. Belangrijk is dat in alle redelijkheid verwacht mag worden dat de scheidsrechter die de spelerspascontrole doet het een goedgelijkende foto vindt. Zorg dus voor een foto met voldoende contrast. En geen gezichten van te grote afstand.

Bar- en keukendiensten en andere vrijwilligerstaken

Het inplannen van onder meer de bar- en keukendiensten zal met ingang van het nieuwe seizoen op een andere wijze gaan plaatsvinden. 

 • Actieve seniorleden zullen voortaan rechtstreeks en niet meer via hun aanvoerder of leider worden benaderd voor het vervullen van een taak. Ook gaan we niet meer uitgebreid de voorkeuren voor een bepaalde taak inventariseren. In eerste instantie gaan we er vanuit dat een ieder dat wil blijven doen wat hij in het afgelopen seizoen ook al deed. Ga je liever iets anders doen? Laat het weten!
 • Voor de ouders van onze jeugdleden gold altijd al dat zij rechtstreeks werden benaderd voor het vervullen van een taak. Dat blijft zo. Wel is het zo dat we weer álle ouders willen gaan betrekken bij het werk dat op de club gedaan moet worden.
 • Het blijft voor een ieder mogelijk om (op goede gronden) vrijstelling van het verrichten van vrijwilligerswerk te verkrijgen of de te verrichten taken voor € 50,00 af te kopen.
 • De vrijwilligerstaken zullen aan de hand van een geautomatiseerd planningssysteem worden ingedeeld. Het systeem maakt gebruik van e-mails die automatisch worden aangemaakt.
 • Irma Hollander heeft na een lange staat van dienst besloten de functie van coördinator van de bar- en keukendiensten neer te leggen. Zij zal in deze functie worden opgevolgd door Marjolein Korenhof, die tevens de coördinatie van de wedstrijdtafel voor haar rekening zal nemen. Bij het vertrek van Irma zal het bestuur nog bij een geschikte gelegenheid op gepaste wijze stilstaan. Voor nu alvast: bedankt Irma voor je inzet en goede zorgen! We wensen Marjolein veel succes in deze voor de vereniging belangrijke functie. 

We hopen ook voor het komende seizoen weer op ieders medewerking en inzet te mogen rekenen!

Haagse norm

Op zaterdag 1 juli jl. is op de slotdag van de Haagse Stadsspelen op de nieuwe sportcampus in het Zuiderpark de ‘Haagse Norm’ gepresenteerd.

De ‘Haagse Norm’ is een project van de Haagse voetbalverenigingen, ondersteund door de gemeente Den Haag en de KNVB, om het gedrag op en rond het veld te verbeteren.

De afgelopen maanden hebben Haagse verenigingen (waaronder VUC) met elkaar een manifest opgesteld, de ‘Haagse Norm’. In dit manifest zijn voor aanvoerders, bestuursleden, scheidsrechters, spelers, coaches, ouders, ofwel iedereen die op en rond de velden aanwezig, een aantal concrete afspraken en ambities opgesteld met betrekking tot gedrag.

Wat vinden wij NORMaal en wat niet?

Op de bijeenkomst van afgelopen zaterdag heeft een groot aantal clubvertegenwoordigers voor de camera aangegeven achter de ‘Haagse Norm’ te staan. Ook voerden de voorzitter van de KNVB, Michael van Praag, en de Haagse sportwethouder, Rabin Baldewsingh, het woord. Ook zij stelden zich achter de ‘Haagse Norm’.

Zie onderstaande link voor een filmpje dat Haaglandenvoetbal bij deze gelegenheid heeft gemaakt.

http://haaglandenvoetbal.nl/video-haaglanden-voetbal-vandaag-no-210-gemeente-haag-knvb-en-voetbalclubs-presenteren-haagse-norm/

In de aanloop naar het nieuwe seizoen zullen we nog uitvoerig op de invoering van de ‘Haagse Norm’ terugkomen.

Zaterdag 24 maart Pokeren

De laatste keer in november was zeer geslaagd en deze keer gaat het nog gezelliger worden. Er is plek voor 80 man maximaal, maar wees er snel bij want het gaat al hard met de inschrijvingen.
Entree is €20, (het eerste uur) rebuy €5, mocht je iemand er uit spelen dan levert dit een mooi prijsje (bounty) op.
Komen jullie ook?
Aanvang 20.00 uur, graag om 19.30 uur binnen.

Verslag VUC - DSOV op Sportsignaal Radio

Sportsignaal radio Den Haag FM doet a.s. zondag verslag van de wedstrijd VUC - DSOV. Hans Slootmaker is de verslaggever.

Sportsignaal radio is te beluisteren op 92.0 Den Haag FM en de studio uitzending is live te zien en te horen op Ziggo kanaal 40 (Den Haag TV). Daarnaast kan men ook afstemmen op DAB+ kanaal D. Wij zijn ook online te beluisteren op de website www.denhaagfm.nl

Sponsoring van de jeugd

Iedereen heeft inmiddels dat mooie verlichte jeugdsponsorbord gezien bij de ingang naar veld 1. Dit is een mooi moment om toe te lichten wat de bedoeling is van dit bord en waar we de opbrengsten voor willen gebruiken.

VUC heeft ingezien dat het met de jeugd van VUC ondanks alle goede bedoelingen niet de goede kant op ging. Met de toetreding  van o.a Rob Haasjes als jeugdvoorzitter en o.a het aantrekken van Jan de Jong als technisch coordinator is er een kwaliteitsimpuls gegeven aan het jeugdbeleid. Dit is slechts een deel van de opstap naar een hoger niveau. En dan praten we beslist niet alleen over een technisch hoger niveau maar een hoger niveau in alle facetten van jeugdvoetbal.

De sponsorcommissie wil dit van harte ondersteunen en zoekt dus naar middelen. Vandaar  het inmiddels gerealiseerde sponsorbord. De opbrengsten van dit bord komen geheel en al ten goede van de jeugd en worden op een aparte rekening gestort die wordt beheerd door de penningmeester van VUC: Emmy van Drunick.

Mochten jullie de sympathieke doelstelling willen ondersteunen dan kun je je melden bij Emmy van Drunick, Henri de Beer of bij het jeugdbestuur.