VUC in Marbella 2018, Dag 1

Woensdag ochtend vroeg was het eindelijk zo ver. Een groep van rond de 35 deelnemers verzamelde bij VUC en teammanager Peter Looijesteijn was evenals vorig jaar zo gek geweest om een omelet ontbijt te maken voor alle deelnemers.
Nog voor 5 uur in de vroege morgen kon de selectie van VUC tesamen met een aantal bestuursleden , sponsoren en andere VUC-cers in hart en nieren per touringcar op weg richting Amsterdam om in te checken op Schiphol.
Iets voor 8 uur kon de equipe vertrekken en werd de bestemming Malaga na de nodige grappen grollen in het vliegtuig al vrij snel bereikt.
Bij aankomst werd de groep opgewacht door de collega's van Hestia.
De voorgaande jaren waren het clown Bassie, de spelers en het bestuur van Feyenoord en afgelopen jaar als hoogtepunt zanger Jannes die met ons meevlogen. Dit jaar moesten wij het doen met tante cor maar dat maakte de reis er niet minder gezellig om.

Voor een groot gedeelte van de deelnemers is het imiddels al weer het 7e jaar dat zij Marbella aan doen en elk jaar voelt het dus weer als thuiskomen.
Aangekomen in het hotel werden de kamers verdeeld, voelde een groot gedeelte van de groep zich direct op hun gemak en kon een ieder even genieten van de heerlijke zon en het mooie zee uitzicht voordat kon worden aangeschoven voor de lunch.

Na de lunch even bijkomen van een gebroken nacht en daarna opmaken voor de eerste training.
De footvolley velden stonden al klaar op het mooie strand van Marbella maar eerst werd er naast een duurloop ook wat kracht vormen afgewerkt onder leiding van trainers Tarantino en Moen. Na een pittige sessie volgde een wat 'losser' footvolley toernooi echter blijft een ieder bloedfanatiek, was de spanning om te snijden en volgde er een paar prima rally's zo nu en dan.

Teammanager Mike Aries , verzorger Bert Molenaar, videograaf Maarten de Best en keeper Thomas Dijksman hielden langs de lijn het hoofd koel en uiteindeljk volgde er een winnaar. Het team van Wessel van Vliet, Richard Versteden , Mark Moen, Steven Verstraten en Erik van Galen kon deze eer opstrijken. De verliezende partij mocht een duik nemen dus Jero Tellis , Danny Achterberg , Dion de Roo, Dominque Aries en Kevin van der Poel en moesten een duik nemen in de zee.

Na de eerste trainings sessie was het tijd om te gaan kijken hoe de grote jongens het er vanaf brengen tijdens een trainingskamp. Waar vorig jaar Borussia Dortmund werd bekeken stond dit jaar de kraker FCc Basel - Viktoria Plzen op het programma. Beiden grootmachten uit zowel Zwitserland als Tjechie zullen er vast een vermakelijk duel van gemaakt hebben maar daar waren de pinquins geen getuige van daar de wedstrijd op het laatste moment verplaatst werd naar een ander verderop gelegen stadion. 

Na de wandeling terug was er tijd voor ontspanning en de eerste zonnestralen. Ras VUC-cer Henri de Beer kwam direct deze eerste dag de bij veel andere ook bekende Johnny Walker tegen. Ook waren de eerste rode gezichten zichtbaar door het heerlijke Spaans zonnetje. Na een paar uur zon was het opfrissen in het prachtige hotel El Fuerte en kon een ieder zich alweer opmaken voor het eerste diner van deze jaargang.

Vanavond tijd voor mooie verhalen , pokeren en andere bezigheden en na een klein drankje zullen de meesten zich gaan opmaken voor wat nachtrust.
Morgen op dag 2 een vol programma met naast een veldtraining in de morgen ook een strand training in de middag en de HUP VUC quiz van quizmaster Hans Klippus in de avond.

 

VUC start met trainingen voor meisjes van 10 tot en met 12 jaar

Aanstaande woensdag start VUC met wekelijkse trainingen voor meisjes in de leeftijd van 10 t/m 12 jaar. Vanaf 17.00 is iedereen welkom, de training start om 17.30. Vanaf maart start VUC met oefenwedstrijden. Tot het einde van het seizoen is deelname gratis. Bij definitieve inschrijving schenkt een sponsor een compleet tenue twv 65 euro. VUC wil het nieuwe seizoen minimaal één meidenteam inschrijven bij de KNVB.

Aanmelden kan via vuc@vuc.nl

Jeugdtoernooi bij VUC in januari een succes

Voor het eerst heeft VUC, afgelopen zaterdag, een jeugdtoernooi in januari gehouden. Het was een groot succes. Het was koud, maar droog en dus prachtig voetbalweer. De teams, die hoofdzakelijk van buiten de stad kwamen, hadden er zichtbaar plezier en er viel geen wanklank. Groeneweg (JO15-poule) en Graaf Willem II VAC (JO13) waren goede winnaars. VUC zelf deed het verdienstelijk. JO15-1 werd vierde, JO13-1 op één punt van de eerste plaats tweede. Vanwege de kou werd de prijsuitreiking niet zoals gebruikelijk op de tribune gehouden, maar binnen in het clubgebouw. Het kersverse jeugdcommissielid Peter Looijesteijn (op de foto met JO13-1-aanvoerder Driss Fares) reikte de bekers uit.

 

Mark Moen tekent voor 6e jaar

Mark Moen is ook volgend seizoen onze hoofdtrainer. Dat maakte voorzitter Maarten van Heck gisteren bekend tijdens de goed bezochte nieuwjaarsreceptie.
Na een positief advies van het technisch hart was het bestuur er redelijk snel uit. We doen dit jaar bovenin mee en spelen dus nadrukkelijk om de prijzen. Daarnaast speelt Mark attractief en aanvallend voetbal en heeft hij een prima spelersgroep neergezet waarbij hij oog houdt voor ons eigen talent. Ook is het bestuur zeer te spreken over de inzet van Mark op andere vlakken. Zo speelt hij een belangrijke rol bij de verbinding tussen jeugd en selectie en organiseert hij het jaarlijks terugkerend trainingskamp naar Marbella tot in de perfectie. Voldoende redenen dus voor het bestuur om de verbintenis weer met een jaar te verlengen

VUC bestuur installeert technisch hart

Het VUC bestuur is akkoord gegaan met de installatie van een zogenoemd Technisch Hart. Dit orgaan is vanaf heden verantwoordelijk voor de aanstelling van alle selectietrainers binnen de vereniging, zowel bij de senioren als bij de jeugd. In het Technisch Hart zitten het bestuurslid voetbalzaken (Cindy van Teunenbroek), de jeugdvoorzitter (Dion de Roo, waarnemend), het jeugdcommissielid voetbalzaken (Erik van Galen). Het bestuur van de pinguïns denkt hiermee het beleid en de visie beter te borgen en te continueren.

VUC bereidt zich weer in Marbella voor op tweede seizoenshelft

De selectie van zondagtweedeklasser VUC trekt half januari weer naar het Zuid-Spaanse Marbella om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Het wordt alweer de 7e keer dat er een delegatie van spelers , staf , sponsoren en andere VUC leden zal afreizen naar de Spaanse zon.
De selectie van VUC kiest op woensdag 17 januari het luchtruim richting Malaga. Met een groep van circa 40 personen waaronder ook een aantal leden en sponsoren zal er gewerkt worden aan de teambuilding en zal de nodige fysieke arbeid geleverd gaan worden. Naast een aantal veld- en strandtrainingen wordt er aan de Spaanse zuidkust ook gevoetbald tegen een Spaanse tegenstander en zullen er enkele activiteiten ondernomen worden.

VUC’ers in plaatjesactie van Hoogvliet

Afgelopen weekend zijn de spelers en begeleiders van de helft van de teams van VUC op de foto gegaan. Dat was ten behoeve van de plaatjesactie van Hoogvliet. In het voorjaar krijgen klanten van de filialen van de supermarktketen in Mariahoeve bij hun boodschappen gratis zakjes met plaatjes van VUC-leden. Fotografe Willemien Rotteveel zet de VUC’ers (senioren en jeugd) individueel op de foto en ook samen met hun team. Op 18 en 19 november is het andere deel van de teams aan de beurt. De fotosessie zorgde twee dagen lang voor een vrolijke en soms jolige sfeer achterin de kantine.

Het team op de foto dat wordt gefotografeerd, is JO11-4.

 

 

Vacature Jeugdsecretaris m/v

De jeugdcommissie heeft momenteel een vacature voor jeugdsecretaris. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste man of vrouw die de commissie in haar werk wil ondersteunen.

De jeugdcommissie stuurt de gehele jeugdafdeling aan. Jij maakt hier deel van uit en je bepaalt met de andere commissieleden en het bestuur de koers. Wat verwachten wij van jou:

  • Je stelt de agenda samen en maakt verslag van de vergaderingen van de jeugdcommissie.
  • Je houdt de besluiten- en actiepuntenlijst bij en in de tussentijd naar de volgende vergadering informeer je bij betrokkenen naar de stand van zaken.
  • Je verzorgt de correspondentie met leden van andere verenigingen en houd een kopie achter voor de secretaris van het Hoofdbestuur.
  • Je draait op zaterdag periodiek mee in het schema van commissielid van dienst. Op dat moment ben je aanspreekpunt voor spelers, ouders en vrijwilligers die de wedstrijdtafel bezetten.

Is bovengenoemde taakomschrijving je op het lijf geschreven en heb je affiniteit met voetbal stuur dan een mail naar vuc@vuc.nl.

JM Snacks nieuwe sponsor VUC

Aan de boulevard van Scheveningen, ter hoogte van het havenhoofd, heeft Marcel Vos al sinds jaar en dag een prachtig snackrestaurant onder de naam JM Snacks waar je het hele jaar onder andere een heerlijk gebakken visje kunt eten. We hebben Marcel in januari tijdens de wintersport leren kennen en het leek hem leuk VUC op één of andere manier te steunen. Na één gesprek waren we rond en uiteindelijk hebben we afgelopen zondag  het contract kunnen ondertekenen. We zijn blij met JM Snacks de komende 3 jaar als sponsor.

VUC weer een sponsor rijker

VUC is er weer in geslaagd een sponsor aan zich te binden. De jonge ondernemer Kevin Vereecken, uitbater van de bezorgrestaurants De Beren en KipKip in Voorburg, heeft zich voor een periode van 3 jaar als sponsor aan VUC verbonden. Op de foto heffen John Tiemens namens de Stichting Business Promotion VUC en Kevin het glas nadat zij het contract hebben ondertekend.

Voor leden van VUC geldt: gebruik bij een bestelling via www.beren.nl de kortingscode “VUC” en je krijgt dan gratis een stokbroodje met kruidenboter.

Profielfoto in voetbalapps is ook de foto op je digitale spelerspas

Je foto in de Voetbal.nl app en/of de KNVB Wedstrijdzaken app is ook de foto op je digitale spelerspas! Vakantiekiekjes, foto’s van jou met een zonnebril of helm op voldoen dus meestal niet. De foto in de app hoeft niet een officiële pasfoto te zijn. Belangrijk is dat in alle redelijkheid verwacht mag worden dat de scheidsrechter die de spelerspascontrole doet het een goedgelijkende foto vindt. Zorg dus voor een foto met voldoende contrast. En geen gezichten van te grote afstand.

Bar- en keukendiensten en andere vrijwilligerstaken

Het inplannen van onder meer de bar- en keukendiensten zal met ingang van het nieuwe seizoen op een andere wijze gaan plaatsvinden. 

  • Actieve seniorleden zullen voortaan rechtstreeks en niet meer via hun aanvoerder of leider worden benaderd voor het vervullen van een taak. Ook gaan we niet meer uitgebreid de voorkeuren voor een bepaalde taak inventariseren. In eerste instantie gaan we er vanuit dat een ieder dat wil blijven doen wat hij in het afgelopen seizoen ook al deed. Ga je liever iets anders doen? Laat het weten!
  • Voor de ouders van onze jeugdleden gold altijd al dat zij rechtstreeks werden benaderd voor het vervullen van een taak. Dat blijft zo. Wel is het zo dat we weer álle ouders willen gaan betrekken bij het werk dat op de club gedaan moet worden.
  • Het blijft voor een ieder mogelijk om (op goede gronden) vrijstelling van het verrichten van vrijwilligerswerk te verkrijgen of de te verrichten taken voor € 50,00 af te kopen.
  • De vrijwilligerstaken zullen aan de hand van een geautomatiseerd planningssysteem worden ingedeeld. Het systeem maakt gebruik van e-mails die automatisch worden aangemaakt.
  • Irma Hollander heeft na een lange staat van dienst besloten de functie van coördinator van de bar- en keukendiensten neer te leggen. Zij zal in deze functie worden opgevolgd door Marjolein Korenhof, die tevens de coördinatie van de wedstrijdtafel voor haar rekening zal nemen. Bij het vertrek van Irma zal het bestuur nog bij een geschikte gelegenheid op gepaste wijze stilstaan. Voor nu alvast: bedankt Irma voor je inzet en goede zorgen! We wensen Marjolein veel succes in deze voor de vereniging belangrijke functie. 

We hopen ook voor het komende seizoen weer op ieders medewerking en inzet te mogen rekenen!

Haagse norm

Op zaterdag 1 juli jl. is op de slotdag van de Haagse Stadsspelen op de nieuwe sportcampus in het Zuiderpark de ‘Haagse Norm’ gepresenteerd.

De ‘Haagse Norm’ is een project van de Haagse voetbalverenigingen, ondersteund door de gemeente Den Haag en de KNVB, om het gedrag op en rond het veld te verbeteren.

De afgelopen maanden hebben Haagse verenigingen (waaronder VUC) met elkaar een manifest opgesteld, de ‘Haagse Norm’. In dit manifest zijn voor aanvoerders, bestuursleden, scheidsrechters, spelers, coaches, ouders, ofwel iedereen die op en rond de velden aanwezig, een aantal concrete afspraken en ambities opgesteld met betrekking tot gedrag.

Wat vinden wij NORMaal en wat niet?

Op de bijeenkomst van afgelopen zaterdag heeft een groot aantal clubvertegenwoordigers voor de camera aangegeven achter de ‘Haagse Norm’ te staan. Ook voerden de voorzitter van de KNVB, Michael van Praag, en de Haagse sportwethouder, Rabin Baldewsingh, het woord. Ook zij stelden zich achter de ‘Haagse Norm’.

Zie onderstaande link voor een filmpje dat Haaglandenvoetbal bij deze gelegenheid heeft gemaakt.

http://haaglandenvoetbal.nl/video-haaglanden-voetbal-vandaag-no-210-gemeente-haag-knvb-en-voetbalclubs-presenteren-haagse-norm/

In de aanloop naar het nieuwe seizoen zullen we nog uitvoerig op de invoering van de ‘Haagse Norm’ terugkomen.

Sponsoring van de jeugd

Iedereen heeft inmiddels dat mooie verlichte jeugdsponsorbord gezien bij de ingang naar veld 1. Dit is een mooi moment om toe te lichten wat de bedoeling is van dit bord en waar we de opbrengsten voor willen gebruiken.

VUC heeft ingezien dat het met de jeugd van VUC ondanks alle goede bedoelingen niet de goede kant op ging. Met de toetreding  van o.a Rob Haasjes als jeugdvoorzitter en o.a het aantrekken van Jan de Jong als technisch coordinator is er een kwaliteitsimpuls gegeven aan het jeugdbeleid. Dit is slechts een deel van de opstap naar een hoger niveau. En dan praten we beslist niet alleen over een technisch hoger niveau maar een hoger niveau in alle facetten van jeugdvoetbal.

De sponsorcommissie wil dit van harte ondersteunen en zoekt dus naar middelen. Vandaar  het inmiddels gerealiseerde sponsorbord. De opbrengsten van dit bord komen geheel en al ten goede van de jeugd en worden op een aparte rekening gestort die wordt beheerd door de penningmeester van VUC: Emmy van Drunick.

Mochten jullie de sympathieke doelstelling willen ondersteunen dan kun je je melden bij Emmy van Drunick, Henri de Beer of bij het jeugdbestuur.