JO Masterclass - VUC - Juventus, Maandag 30 april

Op maandag 30 april 2018 vindt de Jonger Oranje Masterclass met Juventus plaats. Bij VUC in Den Haag komen vier officiële (jeugd)trainers van de Italiaanse topclub om een unieke clinic te geven.

Deelname €49,95 voor iedereen uit 2002 t/m 2012. Info en inschrijven : www.jongeroranje.nl

VUC wint derby met ruime cijfers

Met nog vijf wedstrijden te gaan was het deze zondag voor beiden ploegen zaak om voor de winst te spelen. VUC staat samen met DSOV bovenaan en wil deze positie graag behouden en alleen voortzetten en HVV heeft de punten hard nodig om zich veilig te spelen in deze zondag tweede klasse.

Bij beiden ploegen een aantal blessures in de aanvallende linie maar beiden trainers Vriesde en Moen konden weer elf spelers opstellen zodat de wedstrijd kon starten.

Al snel was het VUC wat gevaarlijk was. Na 2 minuten haalde Aries de achterlijn en legde voor op Richard Versteden , zijn inzet werd op de doellijn gepareerd door doelman Voskamp van HVV. Hvv zette hier in de tegenstoot een kans tegenover met een kopbal welke twee meter over het doel van Steven Verstraten verdween.

In de 9e minuut was het VUC wat op voorsprong kwam. De voorzet vanaf links werd teruggelegd maar was niet op maat. Spits Jergo leijdekkers geloofde er echter toch in , was eerder bij de bal dan de verdediging van HVV , draaide en haalde met links uit in de verre hoek. 1-0 voor VUC en een start zoals gewenst voor de pinquins.
Vijf minuten na de openingstreffer was het HVV wat goed doorkwam via een loopactie door Job van der Bruggen. De aanvallende middenvelder kwam door en haalde zondag nadenken vanaf een meter of 25 uit. Zijn schot in de verre hoek werd vakkundig door doelman Verstraten uit het doel getikt.
Enkele minuten na deze eerste echte kans voor HVV was het VUC wat de wedstrijd een flitsende start zou geven. Na ruim een kwartier spelen werd een voorzet niet goed weggewerkt door twee verdedigers van HVV. De bal bleef ‘hangen’ en het was aanvallers Dominique Aries die de bal oppikte en direct onder doelman Voskamp doorschoof, 2-0.
Het zou nog beter worden voor VUC. In de 24e minuut onderschepte middenvelder Guy Muller de bal, legde het leer klaar en besloot zelf te schieten. Het schot van Muller was strak en draaide weg van doelman Voskamp de verre hoek in, 3-0 voor VUC en het eerste competitie doelpunt in ruim vier seizoenen voor de man die normaliter menig nummer tien tot figurant degradeert.
Na de 3-0 creërde VUC nog twee goede kansen maar bleef het doelpuntenaantal steken op drie stuks.

De eerste vijf minuten na rust direct alweer spektakel aan ‘t kleine loo.
In de 49e minuut leverde Aries een goede voorzet af op Jergo Leijdekkers en de spits van VUC wist wel raad met dit buitenkansje, 4-0
Twee minuten na de 4-0 voor VUC doet HVV wat terug. Het gaat wat meer vrij uit spelen en gaat meer opportunistisch spelen. Dit leidde tot een scrimmage in het strafschopgebied van VUC. In tweede instantie was het de aanvaller van HVV die in de verre hoek de bal over de doellijn kreeg , 4-1 .

HVV probeerde er nog wat van te maken en bleef vooruit spelen. VUC stond goed en kon vanuit een goede organisatie direct de aanvallers in de 1 op 1 zetten waardoor er diversen mogelijkheden kwamen om de score verder uit te breiden. Met Wessel van Vliet en Burak Sarican in de ploeg voor VUC is het voor trainer Mark Moen goed om te zien dat ook deze spelers direct mee kunnen in de organisatie van de ploeg.
Aanvallend werden de ruimtes voor VUC nog groter en konden de aanvallers een aantal keren gevaarlijk doorkomen. Jergo Leijdekkers kon zijn derde van de middag noteren in de 68e minuut na wederom een voorzet van Dominique Aries, 5-1 . VUC wilde door mede omdat er door de gelijke stand met DSOV mogelijk ook naar het doelsaldo gekeken zal worden. Versteden creërde twee keer een goede kans maar de bal miste vaart. Trainer Mark Moen bracht tien minuten voor tijd aanvaller Danny de Jel nog even in na afwezigheid van vier wedstrijden door een blessure. Nog geen minuut na het inbrengen zette leijdekkers invaller de Jel met een prima steekbal alleen op doelman Voskamp. De Jel stifte de bal over de doelman heen en tilde de stand naar 6-1 in het voordeel van VUC.
De verder sportieve wedstrijd eindigde ook met deze stand.

HVV zal de laatste wedstrijden nog vol aan de bak moeten om punten te vergaren. VUC dacht rond 16 uur een gaatje geslagen te hebben omdat rkdeo gelijk had gespeeld en DSOV tegen een achterstand aan keek bij Laakkwartier. DSOV wist echter in de laatste drie minuten de achterstand nog om te buigen in den haag waardoor zowel VUC als DSOV in punten aantal gelijk en bovenaan blijven staan. Door de ruime winst van VUC tegen HVV is het echter VUC nu wat op doelsaldo de koppositie overneemt van de ploeg uit Vijfhuizen.

 

 

Spelers blijven VUC trouw

De technische staf van VUC is erg tevreden dat een grote kern van de huidige selectie intact zal blijven. Achter de schermen wordt er hard gewerkt om de selectie verder vorm te geven en aan te vullen waar nodig. Het huidige seizoen verloopt erg goed voor de pinguïns en de ploeg van trainer Mark Moen draait nog volop mee in de strijd om het kampioenschap. Vervolgstap is dus zaak om de ploeg bij elkaar te houden en op slechts enkele posities te versterken om in geval van promotie ook in de 1e klasse direct een goede groep klaar te hebben staan.

De volgende spelers zullen ook komend seizoen op 't Kleine Loo actief zijn:

 • Steven Verstraten
 • Devin Roodenburg 
 • Memet Guzelmansur
 • Kevin van der Poel 
 • Youri Buwalda
 • Dennis van der Poel
 • Danny de Jel

Een hoop spelers hadden eerder al te kennen gegeven het naar hun zin te hebben maar voor VUC is het natuurlijk erg fijn om te horen dat spelers met veel kwaliteiten ook echt voor de club behouden blijven.

Met een aantal andere spelers van de huidige kern wordt door trainers Mark Moen en Sandro Tarantino de komende week nog gesproken en hierover zal de komende weken meer duidelijkheid komen.
Ook is de technische staf tevreden dat een groot gedeelte van de overige selectie spelers welke op dit moment in het tweede elftal spelen komend seizoen zullen blijven. Tesamen met enkele jeugdspelers welke over zullen komen naar de selectie kan ook deze groep zichzelf verder ontwikkelen om zodoende de stap richting VUC 1 kleiner te maken.

De afgelopen periode en de komende periode worden er verder gesprekken gevoerd met enkele versterkingen van buitenaf om op een aantal posities extra kwaliteit erbij te krijgen of om de selectie op een aantal posities te versterken ten opzichte van dit seizoen.

Tom Beugelsdijk start VUC-plaatjesactie

ADO-speler Tom Beugelsdijk heeft het startsein gegeven voor de VUC-plaatjesactie bij Hoogvliet. Hij mocht woensdagmiddag één minuut gratis winkelen in het filiaal in de Theresiastraat. Daarbij kreeg de verdediger hulp van twee jeugdspelers van VUC en twee van HVV, dat in dezelfde tijd ook een plaatjesactie heeft. De artikelen in zijn overvolle winkelkarretje, met een totaalwaarde van 355,08 euro, schonk Beugelsdijk aan een goed doel, de Stichting Hoogvliegers. De profvoetballer scande achter de kassa in de supermarkt zelf een deel van de boodschappen in.
De actie duurt zes weken. Bij elke besteding van 10 euro krijgt een klant een zakje met zes plaatjes. Vergeet bij de kassa niet om de plaatjes te vragen, en dan om die van VUC en niet van HVV. Aan het einde van de actie is er een grote ruilmiddag. Teams van VUC die nog niet hun gratis verzamelalbums voor iedere speler hebben, krijgen die zo snel mogelijk overhandigd.

VUC sluit weer nieuwe sponsorovereenkomst.

Na de overwinning op GDA gisteren was er nog meer positief nieuws te melden.
Het bedrijf Color Works heeft zich voor 3 jaar verbonden aan VUC als partner.
Color Works is een grafisch bedrijf gevestigd aan de Binckhorst in Den Haag.
Directeur Fred van Hoorn heeft samen met zijn mensen in 20 jaar een bloeiend bedrijf uit de grond gestampt dat o.a. voor 80 strandpaviljoens het drukwerk verzorgt.
Color Works heeft op het VUC terrein in 2017 al de nieuwe boarding verzorgd en de nieuwe dug outs op veld 1 voorzien van de de nieuwe stickers.

Op de foto: directeur Fred van Hoorn en de voorzitter van de sponsorcommissie John Tiemens.

Plaatjesactie op 21 maart van start

De plaatjesactie bij Hoogvliet gaat op 21 maart van start!
Dan krijgt iedere klant bij elke besteding van 10 euro een zakje met voetbalplaatjes.
Vroeger zaten daar dan foto's van spelers uit de eredivisie in, nu zijn het de voetballers en scheidsrechters van ons eigen VUC.

Hoe bijzonder is dat!

Bij twee filialen van Hoogvliet krijg je aan de kassa VUC-plaatjes, in de Theresiastraat en Het Kleine Loo (winkelcentrum Makado).
Let op, in de Theresiastraat zijn er ook zakjes van een andere club, HVV verkrijgbaar. Vraag dus om de plaatjes van VUC.
De spaaractie loopt tot 1 mei. Daarna zal er door Hoogvliet nog een ruilmiddag worden georganiseerd voor leden die hun album nog niet vol hebben.
Iedere VUC'er die voor de actie is gefotografeerd, krijgt gratis het verzamelalbum met zijn of haar eigen naam erop.
De albums zullen medio maart via de trainers, leiders en aanvoerders worden uitgedeeld.

 

VUC MEIDEN ZOEKEN JOU!

Ben jij een sportieve meid tussen de 10-13 jaar (iets jonger of ouder is geen probleem). Meld je dan nu aan bij VUC MEIDENVOETBAL of kom langs voor een vrijblijvende proeftraining.

Bij definitieve inschrijving, speel je de rest van dit seizoen gratis mee en ontvang je een compleet wedstrijdtenue ter waarde van 65 euro.

Op woensdag 28 februari organiseren we de VUC-Meidendag. In de ochtend geeft PSV spits Laura Dekker een freestyle clinic en leert jou leuke trucjes met de bal, daarna gaan we gezellig lunchen en in de middag komen een aantal dames van ADO Den Haag een voetbal clinic geven. Zeker weten dat jij aan het einde van de dag nog beter kunt voetballen en de oefenstof kunt gebruiken in oefenwedstrijden waarmee we in maart starten.

Al je vriendinnen zijn natuurlijk ook van harte welkom. Want de VUC Meiden staan voor plezier, sportiviteit en gezelligheid!

Aanmelden of informatie via vuc@vuc.nl.

Vacature Jeugdsecretaris m/v

De jeugdcommissie heeft momenteel een vacature voor jeugdsecretaris. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste man of vrouw die de commissie in haar werk wil ondersteunen.

De jeugdcommissie stuurt de gehele jeugdafdeling aan. Jij maakt hier deel van uit en je bepaalt met de andere commissieleden en het bestuur de koers. Wat verwachten wij van jou:

 • Je stelt de agenda samen en maakt verslag van de vergaderingen van de jeugdcommissie.
 • Je houdt de besluiten- en actiepuntenlijst bij en in de tussentijd naar de volgende vergadering informeer je bij betrokkenen naar de stand van zaken.
 • Je verzorgt de correspondentie met leden van andere verenigingen en houd een kopie achter voor de secretaris van het Hoofdbestuur.
 • Je draait op zaterdag periodiek mee in het schema van commissielid van dienst. Op dat moment ben je aanspreekpunt voor spelers, ouders en vrijwilligers die de wedstrijdtafel bezetten.

Is bovengenoemde taakomschrijving je op het lijf geschreven en heb je affiniteit met voetbal stuur dan een mail naar vuc@vuc.nl.

JM Snacks nieuwe sponsor VUC

Aan de boulevard van Scheveningen, ter hoogte van het havenhoofd, heeft Marcel Vos al sinds jaar en dag een prachtig snackrestaurant onder de naam JM Snacks waar je het hele jaar onder andere een heerlijk gebakken visje kunt eten. We hebben Marcel in januari tijdens de wintersport leren kennen en het leek hem leuk VUC op één of andere manier te steunen. Na één gesprek waren we rond en uiteindelijk hebben we afgelopen zondag  het contract kunnen ondertekenen. We zijn blij met JM Snacks de komende 3 jaar als sponsor.

VUC weer een sponsor rijker

VUC is er weer in geslaagd een sponsor aan zich te binden. De jonge ondernemer Kevin Vereecken, uitbater van de bezorgrestaurants De Beren en KipKip in Voorburg, heeft zich voor een periode van 3 jaar als sponsor aan VUC verbonden. Op de foto heffen John Tiemens namens de Stichting Business Promotion VUC en Kevin het glas nadat zij het contract hebben ondertekend.

Voor leden van VUC geldt: gebruik bij een bestelling via www.beren.nl de kortingscode “VUC” en je krijgt dan gratis een stokbroodje met kruidenboter.

Profielfoto in voetbalapps is ook de foto op je digitale spelerspas

Je foto in de Voetbal.nl app en/of de KNVB Wedstrijdzaken app is ook de foto op je digitale spelerspas! Vakantiekiekjes, foto’s van jou met een zonnebril of helm op voldoen dus meestal niet. De foto in de app hoeft niet een officiële pasfoto te zijn. Belangrijk is dat in alle redelijkheid verwacht mag worden dat de scheidsrechter die de spelerspascontrole doet het een goedgelijkende foto vindt. Zorg dus voor een foto met voldoende contrast. En geen gezichten van te grote afstand.

Haagse norm

Op zaterdag 1 juli jl. is op de slotdag van de Haagse Stadsspelen op de nieuwe sportcampus in het Zuiderpark de ‘Haagse Norm’ gepresenteerd.

De ‘Haagse Norm’ is een project van de Haagse voetbalverenigingen, ondersteund door de gemeente Den Haag en de KNVB, om het gedrag op en rond het veld te verbeteren.

De afgelopen maanden hebben Haagse verenigingen (waaronder VUC) met elkaar een manifest opgesteld, de ‘Haagse Norm’. In dit manifest zijn voor aanvoerders, bestuursleden, scheidsrechters, spelers, coaches, ouders, ofwel iedereen die op en rond de velden aanwezig, een aantal concrete afspraken en ambities opgesteld met betrekking tot gedrag.

Wat vinden wij NORMaal en wat niet?

Op de bijeenkomst van afgelopen zaterdag heeft een groot aantal clubvertegenwoordigers voor de camera aangegeven achter de ‘Haagse Norm’ te staan. Ook voerden de voorzitter van de KNVB, Michael van Praag, en de Haagse sportwethouder, Rabin Baldewsingh, het woord. Ook zij stelden zich achter de ‘Haagse Norm’.

Zie onderstaande link voor een filmpje dat Haaglandenvoetbal bij deze gelegenheid heeft gemaakt.

http://haaglandenvoetbal.nl/video-haaglanden-voetbal-vandaag-no-210-gemeente-haag-knvb-en-voetbalclubs-presenteren-haagse-norm/

In de aanloop naar het nieuwe seizoen zullen we nog uitvoerig op de invoering van de ‘Haagse Norm’ terugkomen.

Sponsoring van de jeugd

Iedereen heeft inmiddels dat mooie verlichte jeugdsponsorbord gezien bij de ingang naar veld 1. Dit is een mooi moment om toe te lichten wat de bedoeling is van dit bord en waar we de opbrengsten voor willen gebruiken.

VUC heeft ingezien dat het met de jeugd van VUC ondanks alle goede bedoelingen niet de goede kant op ging. Met de toetreding  van o.a Rob Haasjes als jeugdvoorzitter en o.a het aantrekken van Jan de Jong als technisch coordinator is er een kwaliteitsimpuls gegeven aan het jeugdbeleid. Dit is slechts een deel van de opstap naar een hoger niveau. En dan praten we beslist niet alleen over een technisch hoger niveau maar een hoger niveau in alle facetten van jeugdvoetbal.

De sponsorcommissie wil dit van harte ondersteunen en zoekt dus naar middelen. Vandaar  het inmiddels gerealiseerde sponsorbord. De opbrengsten van dit bord komen geheel en al ten goede van de jeugd en worden op een aparte rekening gestort die wordt beheerd door de penningmeester van VUC: Emmy van Drunick.

Mochten jullie de sympathieke doelstelling willen ondersteunen dan kun je je melden bij Emmy van Drunick, Henri de Beer of bij het jeugdbestuur.