VUC dames zoekt enthousiaste nieuwe meiden

VUC dames speelt in de 2e klasse. De trainingsavonden zijn op woensdag en vrijdag van 20.00 - 21.30. 
Nieuwe enthousiaste meiden zijn altijd welkom om bij ons te komen voetballen. 
Voor informatie kun je contact opnemen met trainer Edwin Arndts (06 4611 25 32).
 

Vuc dames 2 krijgt geen loon na werken

Daar waar Vuc dames 1 vandaag vrij was, mocht dames 2 het opnemen tegen het ervaren Full Speed. Hoewel de sfeer er voor de wedstrijd niet helemaal inzat (veld was kut, foto’s waren kut, weer was kut enz.), begon Vuc sterk aan de wedstrijd. Het liet Full Speed niet opbouwen en onderschepte regelmatig de bal op het middenveld.

De Full Speed verdediging had dan ook de handen vol aan de balvaste Nikita en de snelle Nursel. Vooral Nursel werd enkele keren aardig onderuit geschoffeld. Helaas kon Linda de vrije trappen niet omzetten in doelpunten. En als je zelf verzuimt te scoren, dan zul je altijd zien dat hij aan de andere kan er wel ingaat. De spits van de uitploeg was attenter en feller dan de verdedigers van Vuc en kon de 0-1 binnen schieten. Helaas viel daarna de 0-2 uit een soort gelijke situatie. Toch gaf Vuc niet op en kregen Nursel en Linda nog enkele kansjes. De keepster lag echter goed in de weg.

Beide teams speelden fel maar fair, soms op het randje, maar wel met respect voor elkaar. Helaas zag de warrige scheidsrechter dit anders en floot voor bijna ieder lichamelijk contact. Zowel de dames van Vuc als van Full Speed hadden vaak geen idee wat er aan de hand was en wie nu de vrije trap mee kreeg en wie tegen (en vooral: waarom).

Hoewel de scheidsrechter het af en toe best bij het rechte eind had, werd het alle dames ten strengste verboden hun mond open te trekken. Zelfs een: ‘Hey scheids kom nou hier was toch niks aan de hand?’ moesten enkele dames van Full Speed bekopen met een ‘tijdstraf’ van 5 minuten (iets wat in de jeugd wellicht werkt, maar bij vrouwen die al 15 jaar voetbal spelen toch echt een averechts effect heeft). Jammer dat dit niet wordt aangevoeld.

Gelukkig wisten beide teams hier naarmate de wedstrijd vorderde beter mee om te gaan en werd de frustratie over zijn ‘gezag’ omgezet in een cynisch lachje (want ja het was soms best sneu).

Terug naar de wedstrijd, want hoewel Vuc in de tweede helft aardig begon waren de dames van Full Speed een maatje te groot. Zij speelden de bal makkelijker rond en waren technisch beter. Ook niet zo vreemd als je de jonge ploeg van Vuc vergelijkt met dames die (gemiddeld) al zo’n 15 jaar (samen) spelen. Waar het bij Vuc soms nog ontbreekt aan communicatie in het veld, het makkelijk de bal aannemen en doorspelen en het aanvallend en verdedigend positie kiezen deed de tegenstander dit wel vaak goed. Full Speed kon daardoor nog uitlopen naar een 0-6 overwinning.

Hoewel de nederlaag terecht was werkte iedereen hard voor elkaar en werd er positief gecoached. Ondanks te tegendoelpunten waren achterin Tugba, Mirjam en Rox/Kelly hun directe tegenstanders over het algemeen gewoon de baas. Met wat meer zelfvertrouwen aan de bal en wat slimmer positie kiezen bij lange ballen achterin gaat het na de winterstop zeker goedkomen en zullen ook de overwinningen weer komen. Nog ff volhouden dus meiden!

Delfia Da1 - VUC Da2

Vandaag gingen wij naar Delft om drie punten mee terug te nemen naar "het kleine loo". Na een goede generale afgelopen woensdag gingen we er dus met een goed gevoel heen. Sinds dit seizoen hebben we de luxe om over genoeg wissels te beschikken. Vandaag vier dus lekker doorwisselen. We begonnen met de mensen die op de training waren en de overige lege plekken werden aangevuld.

VUC begint goed en laat de bal goed rond gaan. We komen telkens tot de 16 en dan is de laatste bal fout. Wedstrijd is 10 minuten oud als de bal knullig tussen onze verdediging valt en de spits van Delfia passeert Ashley 1 op 1. Overigens een goede spits die makkelijk meekan op een hoger niveau. VUC maalt niet om het tegendoelpunt en schakelt zelfs een tandje bij. Wij dicteren het spel, laten de bal goed rond gaan en krijgen enkele kleine kansjes. Helaas schieten wij deze niet goed genoeg in of ze worden onschadelijk gemaakt door uitstekende spelende aanvoedster en laatste vrouw van delfia. Aanval na aanval maar scoren doen we niet. Aan de andere kant weer een foutje van ons kant en weer mag er een speelster van Delfia op ashley af. Ash zit er nog aan maar de bal hobbelt langzaam het goal in. Delfia is zeer effecient met de aan hun geboden kansen en gaan met 2-0 de rust in.

In de rust, geen donderspeech. VUC speelt een goede 1e helft alleen moeten er nog meer kansen gecreeerd worden en natuurlijk de bal moet er in.

De 2e helft begint VUC sterk en kansen zijn er. Dig schiet naast, val tot 2x toe te zacht, en daan lukt het ook net niet! Ook kelly krijgt een kans na een goede actie van daan, en fari krijgt nog een kans maar maait helaas over de bal. Delfia komt er een keer uit via de rechterkant, de rechtsbuiten geeft voor en de snelle spits neemt aan en schiet prima in. 3-0 wedstrijd beslist. Ook na de 3-0 een aantal kansen voor ons maar scoren lukt vandaag gewoon niet!

Dames, we waren de hele wedstrijd beter, hadden veel balbezit en de bal werd echt goed rond gespeeld. Er zaten een aantal hele mooie uitgespeelde aanvallen tussen. We speelden misschien wel de beste wedstrijd qua voetbal (teamspel) van de afgelopen twee jaar alleen we worden afgetroefd op effectiviteit. Complimenten, ook van de aanwezige supporters, voor het getoonde spel. Als we zo doorgaan komt het zeker goed!

Tenslotte, Delfia bedankt voor de sportieve wedstrijd en de flessen frisdank na de wedstrijd!

Wist u dat..
- Danielle vandaag wel op tijd was
- Sarah daarin tegen te laat was
- Nikita vrijdag jarig was
- wij vandaag geen taart kregen
- ipv taart kregen wij Robin
- hij voor ons ging vlaggen en ik heb hiervoor wil bedanken
- Digna weer fit is
- Kelly weer gebleseerd is
- het voorlopig niks ernstig is
- het alleen maar een bal tegen haar kaak was
- zij alleen maar vloeibaar voedsel kan eten
- wij als team echt goed hebben gespeeld
- ik als team bedoel IEDEREEN, van keeper, tot aanval!
- er wel iemand echt uitsprong vandaag..
- Marit super speelde! voor op haar een hele rare positie.
- Sep volgende week beter kan thuis blijven
- wij de punten lekker thuis houden!

-------------------------
Uitslagen:

GDA Da1 - Taurus da1 | 3-2
Sep Da2 - Haagse Hout Da1 | 0-20
Naaldwijk Da1 - Westlandia Da3 | 5-0

Teaminfo

VUC Dames

Ben jij vrouw, ouder dan 16 jaar en vind jij voetballen leuk?
Dan is VUC dé club voor jou!

Vind jij het leuk om in een mooie omgeving, bij de mooiste
club uit de regio te voetballen, kom dan geheel vrijblijvend
een kijkje nemen op de training.

Trainingen:
woensdag: 19.30 – 21.00u
vrijdag Da2: 19.30 – 21.00u (laatste vrijdag vd maand gezamelijk eten)