Vuc dames 2 krijgt geen loon na werken

Daar waar Vuc dames 1 vandaag vrij was, mocht dames 2 het opnemen tegen het ervaren Full Speed. Hoewel de sfeer er voor de wedstrijd niet helemaal inzat (veld was kut, foto’s waren kut, weer was kut enz.), begon Vuc sterk aan de wedstrijd. Het liet Full Speed niet opbouwen en onderschepte regelmatig de bal op het middenveld.

De Full Speed verdediging had dan ook de handen vol aan de balvaste Nikita en de snelle Nursel. Vooral Nursel werd enkele keren aardig onderuit geschoffeld. Helaas kon Linda de vrije trappen niet omzetten in doelpunten. En als je zelf verzuimt te scoren, dan zul je altijd zien dat hij aan de andere kan er wel ingaat. De spits van de uitploeg was attenter en feller dan de verdedigers van Vuc en kon de 0-1 binnen schieten. Helaas viel daarna de 0-2 uit een soort gelijke situatie. Toch gaf Vuc niet op en kregen Nursel en Linda nog enkele kansjes. De keepster lag echter goed in de weg.

Beide teams speelden fel maar fair, soms op het randje, maar wel met respect voor elkaar. Helaas zag de warrige scheidsrechter dit anders en floot voor bijna ieder lichamelijk contact. Zowel de dames van Vuc als van Full Speed hadden vaak geen idee wat er aan de hand was en wie nu de vrije trap mee kreeg en wie tegen (en vooral: waarom).

Hoewel de scheidsrechter het af en toe best bij het rechte eind had, werd het alle dames ten strengste verboden hun mond open te trekken. Zelfs een: ‘Hey scheids kom nou hier was toch niks aan de hand?’ moesten enkele dames van Full Speed bekopen met een ‘tijdstraf’ van 5 minuten (iets wat in de jeugd wellicht werkt, maar bij vrouwen die al 15 jaar voetbal spelen toch echt een averechts effect heeft). Jammer dat dit niet wordt aangevoeld.

Gelukkig wisten beide teams hier naarmate de wedstrijd vorderde beter mee om te gaan en werd de frustratie over zijn ‘gezag’ omgezet in een cynisch lachje (want ja het was soms best sneu).

Terug naar de wedstrijd, want hoewel Vuc in de tweede helft aardig begon waren de dames van Full Speed een maatje te groot. Zij speelden de bal makkelijker rond en waren technisch beter. Ook niet zo vreemd als je de jonge ploeg van Vuc vergelijkt met dames die (gemiddeld) al zo’n 15 jaar (samen) spelen. Waar het bij Vuc soms nog ontbreekt aan communicatie in het veld, het makkelijk de bal aannemen en doorspelen en het aanvallend en verdedigend positie kiezen deed de tegenstander dit wel vaak goed. Full Speed kon daardoor nog uitlopen naar een 0-6 overwinning.

Hoewel de nederlaag terecht was werkte iedereen hard voor elkaar en werd er positief gecoached. Ondanks te tegendoelpunten waren achterin Tugba, Mirjam en Rox/Kelly hun directe tegenstanders over het algemeen gewoon de baas. Met wat meer zelfvertrouwen aan de bal en wat slimmer positie kiezen bij lange ballen achterin gaat het na de winterstop zeker goedkomen en zullen ook de overwinningen weer komen. Nog ff volhouden dus meiden!