Gedragsregels voor de ouders

1. Forceer een kind dat geen interesse toont in de voetbalsport nooit deel te nemen aan voetbal.

2. Bedenk dat kinderen sporten voor hun plezier en niet voor het uwe en laat het coachen over aan de leiders en/of trainers.

3. Moedig uw kind aan om volgens de regels te spelen.

4. Leer uw kind dat sportief spel net zo belangrijk is als winnen, zodat het resultaat van elke wedstrijd geaccepteerd wordt zonder onnodige teleurstelling.

5. Verander een nederlaag in een overwinning door uw kind te helpen te werken aan een grotere vaardigheid en het worden van een goed sportman/vrouw. Maak het kind nooit belachelijk en geef het geen uitbrander als het een fout heeft gemaakt of een wedstrijd heeft verloren.

6. Bedenk dat kinderen het beste leren door te doen en te proberen. Fouten maken mag! Applaudisseer voor goed spel.

7. Val een beslissing van een scheidsrechter, leider of trainer niet in het openbaar af en trek nooit de integriteit van dergelijke personen in twijfel. Erken de waarde en het belang van vrijwillige scheidsrechters, leiders en trainers. Zij geven hun tijd en kennis om het sporten/de recreatie van uw kind mogelijk te maken.

8. Ondersteun alle pogingen en maatregelen om verbaal en fysiek misbruik tijdens sportactiviteiten door de jeugd te voorkomen.

9. Blijf altijd achter de omheining van het veld. Het speelveld is voor de spelers en hun coach(es).

10. Na het sporten is douchen verplicht.