Jeugdvisie

Voetbal bij VUC: daar wil toch iedereen bij horen! 

Voetbal en VUC zijn al meer dan 100 jaar sterk met elkaar verbonden. VUC biedt voetbal, sportiviteit en gezelligheid voor iedereen op allerlei niveau. Voetballen is leuk, plezierig en een echte teamsport. En het is het leukst als je het maximale uit je eigen mogelijkheden weet te halen. Bij VUC bieden we die kans. 

Context 

Ook VUC staat onder invloed van maatschappelijke ontwikkelingen. Er is sprake van individualisering en een toename van mogelijkheden om de vrije tijd anders te besteden. Bovendien is in Den Haag sprake van een sterke mengeling van culturen. Sommigen zien dit als bedreiging. Wij niet. Wij zien kansen. Kansen om door middel van voetbal samenwerking, culturele integratie, gezondheid en plezier spelenderwijs te bevorderen. Wij denken op onze bescheiden schaal daarmee een positieve maatschappelijke bijdrage te leveren. VUC is daar dan ook actief mee bezig. 

VUC wil op langere termijn met prestatiegerichte elftallen op een zo hoog mogelijk niveau voetballen. En we hechten daarbij aan plezier, sportiviteit, verantwoordelijkheid, respect, teamgeest, zorg voor elkaar, discipline en de wil om zoveel mogelijk uit jezelf te halen. Dat zijn randvoorwaarden om onze doelen te bereiken. Daar worden de club en de spelers beter van. Kinderen die dat goed oppakken profiteren daar ook buiten het voetbal van. En daar sturen we dus op met een goed kader, prima materiaal en veel inzet van vrijwilligers, jeugdtrainers en bestuur. Om VUC structureel terug te krijgen daar waar het hoort: in de top. 

Concreet richten we ons op de volgende doelen: 

  • Een goed niveau: Spelen op ten minste landelijk of hoofdklasse-niveau voor elke leeftijdscategorie (topklasse voor E en F). 
  •  Een goede doorstroming: Doorstroming van 2 a 3 spelers per jaar naar de A-selectie (senioren). 

Op een zo hoog mogelijk niveau voetballen en het maximale uit spelers van elk niveau te halen is een doelstelling die je niet zomaar bereikt. Voor goede prestaties heb je goede spelers nodig. Spelers die beschikken over voetbaleigenschappen die ze bij ons kunnen aanleren en verbeteren: Techniek, inzicht, motorische vaardigheid, persoonlijkheid en communicatie (TIMPC). 

VUC heeft een technisch jeugdplan met de volgende speerpunten: 

Mini-F t/m E (5 tot 10 jaar): Basisrijpheid. Bal als doel, baas over de bal. Basisvormen en basistechnieken. 

D t/m B (11 tot 16 jaar): Wedstrijdrijpheid. Bal is middel. Snelheid, cordinatie, uithoudingsvermogen en kracht. 

A-junioren en 18 jaar en ouder: Competitierijpheid. Wedstrijd is doel. Snelheid, cordinatie, uithoudingsvermogen en kracht. 

Net als bovenstaande technische vaardigheden is ook tactiek bepalend. Tactisch inzicht maakt dat in wedstrijdsituaties de juiste keuzes worden gemaakt. Tactisch inzicht moet van kindsbeen ontwikkeld worden. Bij onze tactische opleiding wordt voorrang gegeven aan vrije spelvormen. Daarmee wordt creativiteit van onze voetballers vergroot. 

Voor een continu hoog niveau is voldoende aanwas nodig. Daartoe willen we zo veel mogelijk jeugd naar VUC trekken zodat bij ons op alle niveaus gespeeld kan worden. Vervolgens zullen de spelers zich op een positieve manier moeten ontwikkelen. Deze ontwikkeling vraagt om een goede jeugdopleiding en begeleiding binnen VUC. Belangrijk daarbij is een aantrekkelijke sfeer waarin het voetbalplezier voorop staat. 

Wanneer zijn we tevreden? 

VUC moet staan voor plezier, prestaties, eenheid en uitstraling met als basis daarvoor een combinatie van goede spelers, goed opgeleid kader en gekwalificeerde trainers, genoeg vrijwilligers, een goede sfeer en mensen daar omheen die VUC een warm hart toedragen. Wij willen een goede naam hebben in de wijk en binnen de voetbalwereld. We werken daar continu aan en we streven steeds naar verdere verbetering. 

Wat verwachten wij van onze jeugdleden en hun ouders? 

Onze leden zijn ons kapitaal. Dat proberen we te verrijken. Maar dat kunnen we niet zonder meer. Wat we bieden is ook wat we vragen: sportiviteit, plezier, verantwoordelijkheid, respect, teamgeest en zorg voor elkaar en discipline. En natuurlijk de wil om die eigenschappen verder te ontwikkelen. Van ouders vragen wij deze eigenschappen ook. Maar ook dat ze ons daarbij helpen. Zonder de ouders kunnen en willen we niet werken. 

Lid worden? 

Alle jongens en meisjes vanaf 5 jaar en hun ouders die het bovenstaande aanspreekt en die bereid zijn een actieve bijdrage te leveren zullen zich bij ons goed thuis voelen. Wij nodigen hen dan ook van harte uit om lid te worden van VUC. U wordt met open armen ontvangen en opgenomen. We hebben een ballotagecommissie die een gesprek voert met iedereen die lid wil worden en met de ouders, zodat we nieuwe leden direct leren kennen. 

Voor meer informatie en aanmelden als lid, klik hier

Dus als je echt wilt voetballen dan wil je bij VUC!